domingo, 30 de noviembre de 2008

El nostre vídeo ( llenguatge audiovisual)

Ha classe ens han van proposar fer un vídeo. En un principi totes les components del grup vam pensar que seria molt díficil, ja que cap de nosaltres ni havia agafat una camera mai i menys encara si havia possat davant per "actuar".
Crec però que el fet de fer aquesta activitat ens va fer buscar informació previa dels difernets llenguatges audiovisuals: com seria els plans, les panoràmiques, els travelings, etc. per tal de poder fer i utilitzar correctament el vídeo com a tal.
Un cop feta la recerca sobre aquest llenguatge vam escriure un guió, per tal de que quedés clar que haviem de fer nosaltres com "actrius", que s'havia de sentir i que voliem que es veiés en el vídeo.
A continuació vam agafar la camera i vam grabar les diferents escenes, amb diferents plans i difernets materials.
Per últim vam editar el video amb el movie maker i el vam penjar a Youtube i aquest és el resultat:

viernes, 21 de noviembre de 2008

Exercici de llenguatge audiovisual

Per tal d'introduir el vídeo a l'aula i saber com grabar el proxim dia. A classe hem hagut de buscar un anunci i fer un document describint tot el que és veu i es sent, fent servir per tan el llenguatge audiovisual.
Jo he escollit l'anunci de gas natural. El vídeo és el següent:





Per veure el document amb le descripció clica aquí.

domingo, 9 de noviembre de 2008

Reflexió sobre el meu aprenentatge

Ara que ja portem un mes i dies fent noves tecnologies aplicades a l'educació crec que ja és moment de poder valorar el meu aprenentatge. La veritat és una assignatura que dona moltes eines per poder aplicar en el nostre futur com a mestres treballant a l'aula. Els programes que anem treballant són molt pràctics tan per l'alumne per aprendre com pel professor per ensenyar. Tot i aixì a les classes a vegades crec que en certs programes s'hauria de pòder fer més a fons perquè són molt interessants i amb una hora i mitja no dona gaire temps a aprofitar el programa, tot i que suposo que això també va per la nostra part ampliar el que fem a classe. Crec que tot el que aprenem a classe és molt interessant però es volen donar tants conceptes en tan poc temps que és fàcil que la gent es perdi.

A més de programnes he pogut aprendre que puc treballar a la xarxa i no només això si no que alhora estigu treballant jo i un altre persona en el mateix document de xarxa.
La construcció del blogger crec que es una eina interesant perquè ens anem familiaritzant amb les eines que ens dona internet i poder així veure deifernets entrades de gent que pugui ser temes interessants per nosaltres. Tot i que a vegades trobo pessat la veritat és que és una eina més per la nostra futrura professió de mestres.

En general crec que estic aprenen forces coses i que sense adonarme estic agafant més agilitat a l'hora d'utilitzar l'ordinador coma eina de treball. De moment i que segueixi aixi és una assignatura que n'estic treient molt profit i que la trobo bastant interessant.

sábado, 1 de noviembre de 2008

Webs


Aquesta entrada explicare diferents webs que he anat trobant i mirant, que crec que són interessants els recursos que donen:
http://www.xtec.cat/
Aquesta web te un apartat que s'anomena escola oberta on hi ha material de totes les assignatures que els mestres van penjant per tal de facilitar activitats als altres mestres.
http://www.educalia.org/
En aquest espai trobem diferents activitats per estalviar aigua, és una bona manera d'aprendre i col·laborar jugant. També trobem diferents històries de nois i noies que es troben en famílies d'acollida que ens pot ser molt útil i ens trobem amb un nen o nena que estiguin en la mateixa situació. A més de tot això trobem jocs, tallers, projectes...tots ells per a culturalitzar als nens en l'estalvi, l'interculturalitat, les malalties, la piràmide alimentària... i moltes coses que han de saber.

www.edu365.cat/
Aquí podem trobar diferents apartats com poden ser: el cos, l'entorn, jocs, llegir i escriure, dibuixar i pintar, música, matemàtiques, vídeos...tots ells plens d'activitats per que els nens i nenes aprenguin d'una manera més amena.
En aquest portal trobem moltes noticies relacionades amb, escoles, mestres educació, xiquets...a més d'una sèrie de recursos com els que hem citat abans per a que els nens aprenguin jugant.

http://www.weace.org/
Aquesta pàgina web és com la citada anteriorment però penso que més millorada, té més noticies i molts més recursos per a realitzar amb els nens.
Bé després d'aquest comentari dir, com a conclusió que tot i que em repeteixi, és molt important l'incorporació de les TIC a les escoles per tot allò que ens aporten i ens ajuden a millorar l'ensenyament de cara als nens i nenes i així també el seu aprenentatge. Està clar que no es pot fer tot lo ràpid que ens agradaria ja que no totes les escoles disposen dels recursos econòmics per a fer-ho, però pense que poc a poc i amb l'ajuda de tots, tot serà més fàcil i podrem gaudir de l'escola amb la qual molts somniem, una escola adaptada als temps que corren, una escola que les persones majors dirien "del futur", una escola amb les TIC "de serie".
A continuació un vídeo d'exemple que podri trobar en una d'aquests webs!
Sobre el Nadal que ja s'apropa!

LOGO



Què és Logo?

Un dels primers treballs en el camp del
EAO fou el llenguatge de programació LOGO desenvolupat per Seymour Papert el 1967 a Cambridge amb l’objectiu d’obtenir una eina de resolució de problemes. LOGO és un llenguatge tan senzill que permet ensenyar a programar als infants a través del joc i l’experimentació, introduint també conceptes de matemàtiques, geometria cartesiana i trigonometria de forma intuïtiva.
Abans que els ordinadors personals permetessin el dibuix de gràfics per pantalla LOGO disposava d’un sistema de traçat de gràfics: “la tortuga”. “La tortuga” era un petit robot que rebia instruccions simples de LOGO i que movent-se pel damunt d’un paper arrossegant un llapis dibuixava gràfics complexos.
Mitjançant els gràfics de tortuga programats de forma molt simple, els nens aprenien a programar quasi jugant. Fins hi tot es podia arribar de forma molt intuïtiva a conceptes de programació avançada com la recursivitat, el tractament (rudimentari) de llenguatge natural i els processos d’inferència lògica.


A la meva antiga escola s'utilitzava el programa Logo, a mi m'encantava em deixava fer a mi el descobriment de com havia d'ensanyar-li a la tortuga a fer el que jo volia, jo era qui tenia que "endivinar" quines paraules havia d'utilitzar per tal de que avancès. La professora només m'ajudava en el cas de que jo li fes alguna pregunta ella ma la responia, enacara que recordo que no me la responia directe si no que de manera que jo sola haguès de tornar a pensar, com si em donès una pista per resoldre un cas.

La veritat es que tans anys treballant aquest programa i ara de cop un altre cop que me'n parlin m'ha portat molts bons records, encara que jo feia servir el logo en anglès !!

Consider-ho ara que també miro el programa des de un altre punt de vista, és una eina de treball molt interessant per els nens. Els motiva, s'interessan i alhora estan aprenent.

Desgarrgar-se WINLOGO (on diu tema 11 de tecnologia)


Més informació WINLOGO

En el següent vídeo podeu veure una desmostracó del que podem arribar a fer amb Winlogo!