jueves, 8 de enero de 2009

Els BLOGS

Crec que després d'haver estat tot el quatrimestre treballant amb blogs, tot i ser tard, crec que és important i també interessant fer una entrada parlant sobre aquest medi.

Definició
Un blog, (també es coneixen com a weblog o bitàcola), és un lloc web que recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors, apareixent primer el més recent.
Habitualment, en cada article, els lectors poden escriure els seus comentaris i l'autor donar-los resposta, de manera que és possible establir un diàleg.
L'ús o temàtica de cada bloc és particular, n'hi ha de tipus personal, periodístic, empresarial o corporatiu, tecnològic, educatiu, etc.

Per a què serveix?

Elements d'un Bloc

A la portada del weblog apareixen primer les anotacions més recents. Cadascun d'aquests post sol incloure un títol, la data de publicació, el nom de l'autor, i un enllaç que condueix a un formulari en el que els visitants poden escriure els seus comentaris. Tot Bloc inclou també un o diversos menús amb en nom dels temes o categories en què es classifiquen les entrades, de manera que quan es prem sobre un d'aquests noms apareixen en pantalla únicament els articles inclosos en aquesta categoria A més és habitual un apartat amb informació sobre l'autor o autora i una col lecció d'enllaços a llocs web recomanats. A més de les característiques bàsiques comentades els Blogs poden tenir altres característiques avançades en funció del sistema de publicació triat. Per exemple:

  • Cercador de continguts
  • Suport multiusuari (diversos autors)
  • Trackback (un avís automàtic quan altre bloc ha enllaçat algun dels teus articles)
  • Sistema d'administració de plantilles o disseny
  • Generació de RSS per a la sindicació de continguts
  • Tractament i agregació de RSS
  • Administració d'imatges
  • Gestió d'informes
  • Bloqueig de comentaristes no desitjats

Altres complements poden ser una llista dels últims comentaris afegits pels lectors, una relació dels articles més comentats o les dades estadístiques de les teves visites. Aquests recursos permeten fer un seguiment del teu weblog i també són elements que t'ajuden a fidelitzar als teus lectors.
Com començar?
Per aconseguir un espai a Internet i començar a publicar els teus notícies, artíoculos i reflexions existeixen en l'actualitat moltes opcions. La primera opció és triar un sistema d'allotjament en algun dels llocs web que ofereixen un espai gratuït amb un sistema de publicació ja preinstal lat (el més recomanable per a no iniciats). Sistemes per a no iniciats . La segona possibilitat, per als ja iniciats en el món de la informàtica, és instal lar i configurar la seva pròpia eina de gestió d'un servidor web. Sistemes per a experts

Refjexió personal
Crec que la meva esperiència amb aquesta eina ha estat molt positiva he apres a fer us de noves eines de les noves tecnologies i alhora he descubert un món molt ampli de recursos. Al principi reconec que em semblava molt dificil actualitzar el bolg i fer una entrada però ara i cada cop més, és més fàcil i divertit.

Per saber-ne més :
Com fer un weblog
Publica el teu pròpia bitàcola



No hay comentarios: